pátek 29. září 2017

Fiesta na konec

Zhruba od půlky září už stále pracujeme jen v kavárně Eivissa. Pracujeme od 8h do 16h. Je to příjemné vrátit se do našeho normální režimu. Ještě tam s námi pracují dva kluci, Johny a Edgar. Jsou příjemná společnost a je s nimi i sranda. Jako všude je i tady přes víkend více práce než přes týden. Už navíc není hlavní sezóna, takže práce bývá méně. Ovšem na náš poslední týden (od 22. září do 1. října) vyšla ještě jedna akce, která má už 27 letou tradici. Ta nám přes víkendy přidala dost práce. Jmenuje se Ruta de l'anxova (cesta ančoviček). Pokud jsme to ještě nikde nezmínili, tak tady jsou ančovičky velmi, ale opravdu velmi populární. Taky se tu totiž loví. Každá restaurace je má v nabídce, je tu spousta akcí s tím spojených, jsou tu muzea ančoviček a tak podobně. Kousek od bytu máme obchod celý věnovaný jen ančovičkám. No a jednou z těch akcí je tato cesta ančoviček. Jde o to, že člověk si zakoupí nebo obdrží - tohle nevím jak funguje - letáček s informacemi a vyjmenovanými podniky, které jsou zapojeny do této akce (je jich 50). A chodí od jednoho k druhému a v každém si dává jejich tapas. Tapa je nějaké drobné jídlo například k pivu. Jsou to třeba hranolky, nějaké kousky masa, pár kuřecích křídel, atd. V tomhle případě se jedná o takovou jednohubku s ančovičkou, přičemž každý podnik si vymyslí vlastní. U nás se skládá z těchto přísad: malý kousek sladkého pečiva, rajčatová zavařenina, sýrový krém, pomazánka z oliv a samozřejmě ančovička (viz. foto). Jinak tady mají i dost zvláštní kombinace. Jedno z celkem běžných jídel tu je tortila de patatas - omeleta z brambor. No a s příchutí tohoto tu mají i zmrzlinu, kterou v jednom podniku dávájí právě v tomto tapa, takže s ančovičkou. Zítra nás čeká náš poslední den s touto akcí, protože to bude náš poslední pracovní den ve Španělsku vůbec.

PS: druhé tapa je z podniku La Lluna, kde jsme předtím pracovali

Naše z kavárny Eivissa

Z podniku La Lluna, obsahuje kaviár a zmrzlinu

Žádné komentáře:

Okomentovat