Práce v kuchyni není vůbec lehká. Musím se totiž velmi ovládat abych nesnědl na co přijdu :D. Ono totiž tady to funguje následovně. Kdo chce, jí co chce. Samozřejmostí je, že se dojídají zbytky po hostech. Většinou teda nic nezbyde, ale nejčastěji se takhle jí hranolky. A dělají to všichni. Kuchaři, číšníci i majitel. Ale ještě zajímavější je, že si každý vlastně může dát i cokoliv jiného co najde v kuchyni. Máš chuť na sýr co se dává do salátu? Proč ne. Kousek melounou? Posluž si. Líbila se ti ta zmrzlina co si objednal ten stůl? Tak si dej, vždyť je v mrazáku. Mám pocit, že v podstatě neexistují omezení. Hlavně to je vidět na Lucčiném kolegovi Eduardovi. Přijde do práce a jí dokud neodejde :D. A nikdo s tím nemá nejmenší problém. Myslím, že je to super. Teda teď myslím v tom, že se zamětnavatel takhle "stará" o své zaměstnance. Máš hlad? Tak se najez. Hodně tenhle postoj zpříjemňuje prácovní prostředí. A nikdo to nijak nezneužívá (i když to tak možná zní, tak ani Eduardo ne :)). Každý se nají jen kolik potřebuje a necpe si to do kapes. Protože jak zmínila Lucka minule, mají zájem taky na tom aby podnik vydělával. Opravdu jim na tom záleží, takže nedělají něco co by podniku ublížilo.
Takže teď jistě chápete v jaké jsem tam situaci. Tolik jídla kolem mě. Jen se natáhnout. Ale to bych pak praskl že ano :D. Ale i když se hlídám, tak jsem toho už hodně ochutnal. Zdejší krevety - ano, ty se dají dát i u nás a taky jsem je u nás měl, ale říkal jsem si, že třeba tady budou chutnat jinak. U ovoce se to říká stále, že v místě kde roste chutná jinak než v místech kam se pouze dovaží. Tak jsme si myslel, že třeba to tak bude i s krevetama :D. Ale nebylo. Nejsou zlé, ale asi si je nikdy nekoupím. Existují lepší věci. Dost často tu máme lososa, na kterého, jak říká náš pastor, si u nás musí člověk vzít půjčku. Tady ho dostáváme ve velkém množství. Myslím, že za můj pobyt tady, sním alespoň dva celé lososy. Taky jsem měl sépii, kalamáru (kalamáry, kala..mář? ne, nevím jak se to skloňuje :D), foie (nějaké kachní játra), zmrzlinu z mozarelly a rajčat, rokfórovou zmrzlinu (je skvělá!), lanýže, šneky, atd. Poslední z jmenovaných je asi nejlepší z "masových" věcí co jsme tu měl poprvé. Všechny ty krevety, sépie jsou takové gumové a celkem bez chuti. Prostě nic moc. Šneci byli podobní, ale měli navíc i chuť :D.
Žádné komentáře:
Okomentovat